Nämä onnelliset Hailuodon langat arpoutuivat mukaan viikonlopun viettoon. Paikka: Utajärvi, kohde: neuleretriitti, tavoite: hyvin jalassapysyvät mukavat metsäsukat työkaverille. Taidan päätyä ihan tavallisiin varresta aloitettaviin, kaksi oikein, kaksi nurin -sukkiin.

Tämä on muutenkin hektinen viikonvaihde: eilen olimme työpaikalta virkistäytymässä Rokualla ja illalla alkoi talven kestävä kirjallisuuden opiskelu ensimmäisellä luennolla. Rokualla on kivaa, minulla on paljon mukavia työkavereita ja tässä pompsissa oli niitä mukavimpia, liikuttiin ja syötiin hyvin ja naurettiin paljon. Luento oli yllättävän mukava, vaikka olenkin pitkään ollut hyvin pettynyt kirjallisuudenopetukseen, historialuennolla palasi mieleen, miksi aikoinaan olin oikein innostunut aiheesta. Ehkäpä se tästä.

Sain eilen miniältä viestin, että lapsenlapset olisivat kyselleet, koska tulen seuraavan kerran. Ihihihihihiii! mielellänihän minä. Harmi vain, kuten niin monet mummelit sanovat, että tuo matka on niin pitkä. Minullahan se on 550 kilometriä.

Näihin iloisiin tunnelmiin täältä Pohjois-Suomesta. Huomenillalla on toivottavasti valmiit sukat, joita esitellä.