Pari vuotta sitten Limingantullin Prismassa oli edullisesti Novitan Siljaa, mukavan paksua puuvillasekoitetta, .Neuloin siitä huhtikuussa neuletakin vanhalla tutulla frost flowers-ohjeella

Tein nelosen puikoilla, ihan perinteisellä omalla mallilla. Kaulus vain on uutta, lisäsin joka kierroksen lopussa yhden silmukan ja ihan kiva tuosta tuli. Mallia on muuten hyödynnetty Designer knittingin kevät/kesä-numerossakin ja on se vaan aina yhtä nätti.

Joku jossain blogissa oli tehnyt Hailuodon villapaidan ja mainitsi käyttäneensä ohjetta kirjasta Sydämenlämmittäjä ja tikkuripaita. Hitsit, muistin kuinka havittelin kirjaa nuorena rahattomana äitinä, mutta jolla siis silloin ei ollut rahaa siihenkään. Ryntäsin heti pläräämään Huutonettiä ja siellä tietysti oli yksi kappale odottamassa, maksoi yhteensä 23 euroa. Hailuodon paidan teen Hailuoto-fanina varmaan ennen pitkää senkin, mutta ensin neulon tämän

Tämä on versio Korsnäsin paidasta. Versio siksi, etten ole kovinkaan harjaantunut virkkaamiseen ja oikeaoppisessa K:n paidassa tuo helma ja myös miehusta sekä hihansuut virkataan kirjovirkkauksella. Olen aina tykännyt hillittömästi tuon perinteisestä suomalaisesta värimaailmasta poikkeavasta toteutuksesta. Alkuperäisessä vihreä on kyllä maansävyisempi ja keltainen lähellä sinappia. Ja koska en virkannut helmaa, piti lisätä tuollainen kaksivärinen resori, ettei helma vallan käänny ympäri.

Ruskeaan villuriin pitiäisi ommella napit ja turkoosi baskeri pitäisi päätellä. Ehkä virkkaan siihen ison kukan koristeeksi, jos keksin sopivan mallin.

Olen tänä talvena opiskellut työn ohessa, minulla kun on oman alan opinnot vielä kesken ja työnantaja on antanut ymmärtää, että olisi korkea aika valmistua. Varsinainen loppurypistys jää ensi talveen, mutta kyllä tähänastiset 20 op:kin ovat aikaa vieneet. En ole näin ehtinyt tehdä käsitöitä ihan normaaliin tahtiin, tai oikeastaan ompeleminen on jäänyt. Neule on helppo ottaa esiin hetkeksikin ja panna sitten taas sivuun, mutta ompelemisen valmistelu vie aikaa turhan paljon. Kesäksi pitäisi ommella punaiset farkut, mutten kyllä jaksaisi viritellä kaavoja kankaalle. Toisaalta tällä korkeudella ei vieläkään tunnu kovin kesäiseltä, että sinänsä.